15 Ocak 2016 Cuma

GERÇEK DEĞİLİZ BEYNİN DIŞARISINDA HİÇ BİR ŞEY YOKTUR !





!BU VİDEO VAR BİLDİĞİMİZ HER ŞEYİN ASLINDA BİLDİĞİMİZ HALİ  İLE VAR OLMADIĞINI AÇIKLAMAK ÜZERE HAZIRLANMIŞTIR.

BEYNİN GÖSTERDİĞİ DÜNYA BAŞKADIR ; GERÇEK DÜNYA BAŞKADIR
Hayatta EVREN VE ÖTESİ DAHİL


bildiğimiz,gördüğümüz,hissettiğimiz,dokunduğumuz,uzak ve yakın sandığımız,büyük ve küçük sandığımız...her ne varsa aslında beynin içindedir.Beynin dışında bir takım sinyaller haricinde hiç bir şey yoktur.DİYEBİLİRİZ !


Beynin dışını algılıyabilmiş olsaydık  kendimizi bedenimizin bile var olmadığı ama içinde  sayısız sinyallerin dolaştığı bomboş sonsuz bir boşluk içinde bulurduk.


Dikkat ederseniz telefonlarımız ile vericiler arasında beynimizin doğrudan algılaya bildiği hiç bir şey yoktur
ama bu boşluk bazı cihazlar sayesinde görüp duyabileceğimiz
ses ve görüntü sinyalleri ile doludur.

Bu şu anlama gelir : Her şey alıcının işleme kapasitesine göre işlendiği yerde ortaya çıkmaktadır ve bir yerde algılayan ve işleyen bir nesne  yoksa orada  sinyallerden başka hiç birşey yoktur.




YANİ : HER BEYİN SAHİBİ CANLININ DÜNYASI ALGILADIĞI SİNYALLERİ İŞLEMESİ  SAYESİNDE O BEYNİN BULUNDUĞU YERDE GEÇİCİ OLARAK OLUŞMAKTADIR.GERÇEK ALEM SİNYALLERLE DOLU BİR YUMAK GİBİDİR. BEYİN BİZE BURADAN ALGILIYABİLDİĞİ SİNYALLERİ  SEÇER ŞİMDİKİ ALGILADIĞIMIZ HAYATI YAŞATIR.

Ses kaynaklarının titreştirdiği hava  kulağımıza gelir kulak zarını titreştirir.Bu titreşimler kulağın iç kısımlarına iletilir .Bu iletiler beyne ulaştığında ses ortaya çıkar .YANİ SES  ASLINDA beyinde  ortaya çıkmaktadır.Dışarısı sessizdir.

Göz kendisine gelen fotonları elektrik sinyallerine çevirir bu sinyaller beyindeki görme merkezine iletilince görüntüye çevrilirler .Böylece bildiğimiz manadaki ışık algısı beyinde oluşturulmuş olur.Yani dışarıda görüntü yoktur. Görüntü beyinde oluşur.

BEYİNİN BU HAYATI GÖSTERMEK İÇİN iHTİYACI OLAN SİNYALLER ONA :

gözden ulaşmasa ışık olmaz.Kulaktan ulaşmasa ses olmaz.Dilden ulaşmasa tat olmaz.Burundan ulaşmasa koku olmaz.Deriden ulaşmasa dokunma olmaz...

Bizim dünyamız renklidir 
ama gece avlanan bir baykuşun dünyası siyah,beyaz ve grinin tonlarıdır.

Bizim dünyamız aydınlıktır 
ama görmeyen bir canlının dünyası kap karanlıktır.

- 40 derece bizim için çok soğuktur ama bazı canlılar için  normal bir ısı değeridir.

Bazı canlılara göre Dünya daha gürültülüdür,
bazılarına göre daha sessizdir,bazılarına göre daha kokuludur,bazılarına göre daha büyüktür,bazılarına göre daha küçüktür,bazılarına göre daha huzurludur bazılarına göre daha huzursuzdur,bazıları ısıyı görür...

BEYİN SAHİBİ HİÇ BİR VARLIK HAREKET ETMİYOR DA OLABİLİR ! TÜM HAYATINI BULUNDUĞUNU ZANNETTİĞİ  YERDE  GEÇİRİYOR OLABİLİR ?RÜYAMIZI YAŞARKEN ONU GERÇEK SANIRIZ AMA YERİMİZDEN BİLE KIPIRDAMAMIŞ OLDUĞUMUZU  ANCAK UYANINCA ANLARIZ !

Sinyal dolu bir alemdeyiz.Bu sinyallerden algılıya bildiklerimizi algılıyoruz ve kendimizi bu şekilde bir Dünya içinde yaşıyor buluyoruz.

Algılıyamadığımız sinyallerde başka varlıklara aynı yerde başka bir Dünya sunuyor olabilir.

Ayrıca: Dinlerde bahsedilen  Cennet, cehennem pekala şu  an var olabilir hemde içinlerinde bulunuyor olabiliriz . Onları bize algılatacak bir yapıya büründüğümüz zaman birden bire kendimizi içlerinde bulabiliriz.(Daha önce verdiğim farklı canlı örneklerini hatırlayın !)

Gelecekte keşfedilecek bir buluş olsun,1 milyar yıl önce yaşamış bir canlı olsun,geçmişte yaşanmış ve gelecekte yaşanacak bir zaman dilimi olsun,ağızdan çıkan bir söz olsun,çekilmiş bir acı olsun,çocukluğunuz ve yaşlı haliniz olsun ...HEPSİ ŞU AN VARLIĞINI SÜRDÜRMEKTEDİR.Çünkü hepsi bir  kaynaktan boşluğa yayılmadan önce  vardı.Varolduktan sonra beynimizin dışındaki alana yayıldı.



"Herşey enerjidir ve herşey yalnızca bundan ibarettir.Bu bir felsefe değildir.Bu fiziktir."   Albert Einstein



1 yorum:

ahbap2 dedi ki...

Fikirlerimiz örtüşüyor.