16 Ekim 2015 Cuma

2.DÜNYA SAVAŞINI HİTLER ÇIKARMADI






Bu konu nedeniyle belirtmek zorundayım
Komünist,kapitalist,faşist... değilim.
Her şeyin huzur için iyi tarafını kabul edip kötü tarafını etmemek daha doğrudur fikrindeyim.

2.DÜNYA SAVAŞI GERÇEKLERİ

Böyle bir küresel savaşın bir ülkedeki bir kaç dengesizin  etkisiyle çıkamayacağı kesin bir gerçektir.
Savaşın baş sorumlusu olmasada çıkmasına sebep olmuşların başında Stalin
( Sovyetler Birliği ) gelir.Stalin'in ülkesi Rusya komünizmin merkeziydi. Komünizm ise başta adaletsizlik ve ekonomik kriz nedeniyle tüm
Dünya'da önlenemeyen bir yükseliş içindeydi.Buda hem kapitalizmi köşeye sıkıştırıyor hemde Sovyetler'i Dünya hakimiyetine doğru götürüyordu.

Kapitalistler buna dur demek için
ABD İngiltere Nazi Almanyası, japonya,Çin ve kontrollerine aldıkları irili ufaklı diğer devletleri kullanarak harekete geçtiler.
18 Eylül 1931
Japonya Mançurya’yı Çin hükümetinin savunmadan bölgeyi terk etmesi ile kolayca işgal etti.

Çin'in gizli işbirliği yaparak Japonlar ile birlikte kendisini hedef aldığını düşünen Sovyetler buna karşılık Çin de 1934 yılında Maocu Devrim hareketini tetikledi.

BUNA KARŞILIK

25 Kasım 1936 da
Nazi Almanya’sı ve Japon İmparatorluğu, Sovyetler Birliği’ne ve uluslararası Komünist harekete karşı Anti Komintern Paktını imzaladı.

7 Temmuz 1937
Japonya Çin yönetiminin işbriliği ile Çin’i işgal etti.Aslında Çin'in baş edemediği Maocular'ın peşindeydi.Daha sonraki hedef Sovyetlerdi.

Alman-Japon işbirliği üzerine Sovyetler kendisinin batıdan da  açıkça hedef alındığını gördü Nazilerle ilişkileri bozmamaya özen göstererek  ileride başlayacak savaş için cepheyi öne almak  amacıyla geniş çaplı işgallere başladı.

 Litvanya ,Estonya,  Letonya ve Finlandiya'yı işgal etti. Romanya'nın bir kısmını istedi ve Polonya'yı Almanlar ile paylaştı.

Tabi NAZİLERDE boş durmuyordu.Plan anlaşılmasın diye ABD,İngiltere, Fransa ve Avrupanın diğer hükümetleri ile danışıklı dövüş yaparak  kendilerine verilmiş görevleri yapıyorlardı.

Avrupa'da çok kolay yayılıyor ve vatana hizmet adı altında savaş hazırlığı olarak duble yollar,hava alanları,
tren yolları,tünneller,köprüler,metrolar... inşa ediyor anlaşmlara ters olmasına rağmen aralıksız gece gündüz Dünya'nın gözü önünde  yerli silah üretiyorlardı..

Bir taraftanda savaşda öleceklerin yerini doldurmak için durmadan çok çocuk teşviki yapıyor hatta çocuk üretme çiftlikleri bile kuruyorlardı.Damızlıklarda genelde Naziler ve askerlerdi.

Her şey kapitalizm için olduğu halde her şey Alman halkı için diyerek de halkın desteğini alıyorlardı.

Bu arada IRKI FARK ETMEKSİZİN emperlaist oldukları için varlıklı Avrupalıları  savaşdan korumak için  Yahudi düşmanlığı kamuflajı altından Avrupa'yı terke zorladılar.

Parasızlıktan gidemeyen Varlıksızlar kendiliğinden seçilmiş oluyordu.Değersiz oldukları için ölmeleri sorun değildi.Bunlardan Yahudi olanlarda  zorla İsrail'e gönderiliyordu.Gitmekte direnenlerde katlediliyordu.

YAHUDİ MESELESİ BU SAVAŞ OYUNU İÇİNDE ÖNEMLİ BİR MESELEDİR

1-Yahudileri ve muhalifleri toplama ve katletme kamuflajı arkasından asıl katledilenler daha çok komünistler olmuştur.

Üstün ırkın mensubu  olmak bu katliamlarda hiç bir şeyi değiştirmemiştir.Alman,Yahudi,Arap,Slav...fark etmiyordu.Komünist isen otomatikmen en aşağ ırksın.

Yahudiler öne çıkarılarak böyle bir katliamın örtbas edilmesi çok önemliydi çünkü sırf komünist olduğu için kendi halkının katledilmesi gerçek niyetleri belli edebilirdi.

2-Savaş'ın planlı çıkarıldığını gösteren birşey daha var.İsrail'in kurulması.İsrail Yahudiler istediği için kurulmadı.İsrail Orta Doğuda  Sovyetlere karşı bir kalkan olarak kuruldu.

İsrail gerçekte Batının bir üssüdür.Sağlam bir üs olabilmesi için bölge halkına zıt ve düşman gösterilecek bir özelliği olmalıydı.O yüzden Naziler aracılığında  çok sayıda Yahudi istemedikleri halde zorla buraya gönderildi.

Anlaşıldığı gibi İsrail'in bölge ile sorunlu olmasıda planın bir parçasıdır.Filistin üzerinden bölgede  İsrail düşmanlığı planlı olarak kışkırtılmaktadır.Amaç İsrail'in bölge ile kaynaşmasını önleyerek İsrail'i batıya bağlı tutmaktır.

SÖZDE IRKÇI NAZİLER KENDİ IRKLARINDAN OLAN MİLYONLARCA KOMÜNİSTİ KATLETMİŞTİR.BUNUN YANINDA IRKÇI OLMASINA RAĞMEN YOGUSLAVYA,FRANSA,BULGARİSTAN,AFRİKA HATTA RUSYA'DA Kİ MÜSLÜMANLARA PEK DOKUNMAMIŞTIR.
ÇÜNKÜ MÜSLÜMANLAR DAHA SONRA  KOMÜNİZME KARŞI DİN ÜZERİNDEN DOLDURULUP KULLANILACAKTI.
BUNU DOĞRULAYAN EN BELİRGİN GELİŞMEDE ABD NİN HAYATA GEÇİRDİĞİ YEŞİL KUŞAK PROJESİDİR.
BU PROJEYE GÖRE
TÜRKİYE,İRAN,PAKİSTAN,AFGANİSTAN İLE SOVYETLER GÜNEYDEN KUŞATILACAKTI VE SOVYETLERDEN AYRILMALARI İÇİN ORTA ASYA VE KAFKASLAR KIŞKIRTILACAKTI.
BAŞARILIDA OLUNDU !

Bu savaş ile komünizm Dünya'da frenlendikten sonra Dünya'nın 2 kutuplu olmasının zorunluluğu kendini göstermişti.


SOVYETLERİN GENİŞLİĞİ,İKLİMİ,NÜFUS YAPISI VE KONUMU YOK EDİLMESİNİ MÜMKÜN KILMIYORDU.BU MÜMKÜN OLSA BİLE ZİHİNLERDEN KOMÜNİZMİ TEMİZLEMEK KOLAY DEĞİLDİ .YANİ SAVAŞLA HALLEDİLEMEYECEK BİR AŞAMAYA GELİNMİŞTİ.

BU SEBEPTEN OLACAK Kİ ABD ATOM BOMBASINI İLK YAPAN ÜLKE OLMASINA RAĞMEN BU BOMBA İLE SOVYETLERİ TEHDİT EDEREK TESLİM OLMAYA ZORLAMADI.


 HER ŞEY KIVAMINA GELİNCE ABD BİR OLDU BİTTİ İLE KENDİ SAVAŞ GEMİLERİNİ TAKTİKSEL OLARAK JAPONLARA BOMBALATARAK SOVYETLER YANINDA SAVAŞA GİRİP DÜNYA'YA BARIŞ GETİRMEK İÇİN KÖTÜLERLE SAVAŞAN ROLÜNE BÜRÜNDÜ.

ANLAŞILDIĞI ÜZERE KENDİ PROJESİ OLAN BU SAVAŞDA:
KENDİ BESLEYİP BÜYÜTTÜKLERİ İLE SAVAŞIP SONUCU DAHA BAŞLAMADAN BELLİ OLAN 2.DÜNYA SAVAŞININ KAZANANLARI TARAFINDAKİ YERİNİ ALDI.

ÜSTELİK BU SAVAŞ SAYESİNDE  SÜPER GÜÇ OLDU.
Çünkü kendisi dışında bütün Dünya harap olmuştu.Ayrıca  tüm Dünya'dan çok sayıda beyin ve zengin göçü almıştı.

Bir bakıma bu savaş emperyalizmin komünizme karşı yürüttüğü yüzde 70 oranında zaferle sonuçlanmış bir kurtuluş savaşıydı diyebiliriz.
KEŞKE KANSIZ OLABİLSEYDİ.

SONUÇ:
2.DÜNYA SAVAŞI GERÇEKTE :
EMPERYALİZM İLE KOMÜNİZMİN SAVAŞIDIR.SOVYET MERKEZLİ OLARAK HIZLA YAYILAN KOMÜNİZMİ DURDURMAK İÇİN SOVYETLERE YANİ KOMÜNİZME KARŞI TÜM DÜNYA'NIN BİRLEŞİP KAPI ARKALARINDA İŞBİRLİĞİ YAPMASI SONUCUNDA ÇIKMIŞTIR.

GERÇEKTE ALMAN VE JAPON YÖNETİMLERİ KUKLADAN ÖTE HİÇ BİR ŞEY DEĞİLDİ.YAYILDIKLARI ALANLARDA SOVYETLERE (komünizme) KARŞI KENDİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİ.DOĞRU DÜZGÜN ZAFER KAZANMIŞ DEĞİLLER.

ALMAN VE JAPON İŞGALLERİNİ ARAŞTIRIN NE KADAR BASİT VE KOLAY YAYILDIKLARINI GÖRECEKSİNİZ.


BÜTÜN BU KAPI ARKASI GERÇEKLERE GÖRE 
2.DÜNYA SAVAŞININ HAYALİ SEBEBİ ALMANYA VE HİTLER'DİR GERÇEK SEBEBİ
SOVYETLER VE STALİN'DİR.SAVAŞI İSE KOMÜNİZMİ DURDURMAK İÇİN  EMPERYALİSTLER BAŞLATMIŞTIR.BAŞLAMA TARİHİ ASLINDA 1939 DEĞİL JAPONLAR'IN MANÇURYA'YA ASKER ÇIKARDIĞI 1931 TARİHİDİR.ÇÜNKÜ 2.DÜNYA SAVAŞI KOMÜNİZME KARŞI YAPILMIŞTI.JAPONLAR DA MANÇURYA'YA KOMÜNİZME KARŞI ÇIKMIŞTI.




UNUTMAYALIM:
BU BU YAZIDA Kİ HER İDDİA  2.DÜNYA SAVAŞININ BİR TAKIM ÇELİŞKİLERİNDEN,GİDİŞATINDAN,SONUÇLARINDAN VE TEMEL BİLGİLERİNDEN OLUŞTURULMUŞ BİR  VARSAYIMDIR.



Hiç yorum yok: