16 Ekim 2015 Cuma

Güneş'e tapanlar aptalmıydı ?







İNSANLAR CANSIZ VE AKILSIZ BİR ŞEYE NEDEN TAPARLAR ACABA ?

UZAKTAN BAKINCA YAPILMIŞ SAÇMALIKLAR YAKINDAN İNCELEYİNCE BAZEN OLDUKÇA MANTIKLI VE DOĞRU YAPILMIŞ ŞEYLER OLARAK KARŞIMIZA ÇIKABİLMEKTEDİRLER.GÜNEŞE TAPANLAR ASLINDA O ŞARTLARDA TAPILACAK EN DOĞRU ŞEYİ SEÇMİŞTİ. KENDİMİZİ ONLARIN YERİNE KOYUP DÜŞÜNÜNCE : GÜNEŞ ONLAR İÇİN NEDEN EN DOĞRU TANRIDIR ?


 O erişilemiyecek kadar yüksekteydi bakılamayacak kadarda parlaktı.Gökyüzünde Dünya'ya bu kadar hakim ondan başka hiç bir şey yoktu.Üstelik havada durabiliyordu.Bütün Dünya'yı aydınlatıyor ve ısıtıyordu.İnsanlar nereye gitse peşlerinden geliyor sürekli onları izliyordu.

Karanlığın ve kötülüğün efendisi Ay'ı kovuyor, onun beraberinde getirdiği canavarları ve korkutucu sesleri yok ediyor her yeri aydınlatıp onlara tekrar güven veriyordu.Kayıklarını yutan,avlanmalarına mani olan,denizi çalkalayan dev canavar Güneş'in getirdiği aydınlıktan korkup kaçıyordu (fırtına)

Oda öfkelenebiliyordu.Bazen öyle öfkeleniyordu ki yardımcılarını çağırıp insanları korkunç ışıklar ve sesler ile şiddetle korkutuyordu.Çok kızgınsa gökyüzünden ormana ateş atıp büyük yangınlar çıkarıyor onları cezalandırıyordu.

Bazen insanlara küsüyor onları aylarca ısıtmıyordu.Hatta onları üşütsün diye üzerlerine beyaz renkli soğuk şeyler atıyor yiyecek bulmalarını zorlaştırıyor sularını dondurup hapsediyordu.Aylar sonra dargınlığı geçiyor dualarını ve kurbanlarını kabul ediyor VE onlara yeniden rengarenk cıvıl cıvıl bol yiyecekli güzel bir Dünya oluşturuyordu.


Üstelik yeniden çağırdığı bazı bitkiler de ona tapıyor gibiydi !









ONLAR KESİNLİKLE APTAL DEĞİLDİ !

Güneş'in ne olduğunu bilmiyorlardı.Bulutların,yağmurun,yıldır­ımın,şimşeğin,karın,dolunun,rüzgarın,fır­tınanın,selin,depremin,dalganın...nasıl oluştuğunu bilmiyorlardı.AMA 
Dünya ki her şeyin kaynağının Güneş olduğunu fark edebilmişlerdi.

Bütün bunları doğrudan veya dolaylı olarak yapan Güneşti buna en büyük kanıtları : Hava koşulları tamamen gök yüzünden yer yüzüne yansıyordu.Dünya'da ki hayatta bu hava koşullarına göre şekilleniyordu.
Güneş gelince hava güzelleşiyor ; gidince kötüleşiyordu yani onları ısıtan,onlara yiyecek veren,onları kötülüklerden koruyan,çevrelerini, güzelleştiren tek şey Güneşti.


DÜŞÜNDÜLER VE KARAR VERDİLER: DÜNYA'YI TAMAMEN GÜNEŞ YÖNETİYORDU !
BÖYLECE (O ŞARTLARDA) ÇOK DOĞRU BİR KARARLA GÜNEŞ ONLARIN TANRISI OLDU ! 

BİZİMDE TANRIYA EN BÜYÜK 
DELİLİMİZ OLDU ! 

ÇÜNKÜ GÜNEŞ OLMASA BİZDE OLMAZDIK !
ONLARIN TATTIKLARI EN GÜZEL DUYGU TANRIYI GÖRMÜŞ OLDUKLARINDAN EMİN OLMALARI OLSA GEREK !







































Hiç yorum yok: