20 Ekim 2015 Salı

GÜNEŞE Neden taptılar ?





İNSANLAR CANSIZ VE AKILSIZ BİR ŞEYE  NEDEN TAPARLAR ACABA ?

UZAKTAN BAKINCA YAPILMIŞ YANLIŞ ŞEYLER  YAKINDAN İNCELEYİNCE BAZEN OLDUKÇA MANTIKLI VE DOĞRU YAPILMIŞ  ŞEYLER OLARAK KARŞIMIZA ÇIKABİLİLİYOR.

KENDİMİZİ ONLARIN YERİNE KOYUP  DÜŞÜNÜNELİM !

Güneş:

 Erişilemiyecek kadar yüksekteydi bakılamayacak kadarda parlaktı.Gökyüzünde Dünya'ya bu kadar hakim ondan başka hiç bir şey yoktu.Üstelik havada durabiliyordu.Bütün Dünya'yı
aydınlatıyor ve ısıtıyordu.İnsanlar nereye gitse peşlerinden geliyor sürekli onları izliyordu.SANKİ !

Karanlığın ve kötülüğün efendisi zannettikleri Ay'ı kovuyor, onun beraberinde getirdiği canavarları ve korkutucu sesleri yok ediyor her yeri aydınlatıp  onlara tekrar güven veriyordu .

Kayıklarını yutan,avlanmalarına mani olan,denizi çalkalayan dev canavar Güneş'in getirdiği aydınlıktan korkup kaçıyordu SANKİ ! (fırtına)

Bazen öfkeleniyordu sanki.Öyle öfkeleniyordu ki yardımcılarını çağırıp insanları korkunç ışıklar ve sesler ile  şiddetle korkutuyordu.Çok kızgınsa  gökyüzünden ormana ateş atıp büyük yangınlar çıkarıyor onları cezalandırıyordu.

Bazen insanlara darılıyor gibiydi. Onları aylarca ısıtmıyordu.Hatta onları üşütsün diye üzerlerine beyaz renkli soğuk şeyler atıyor yiyecek bulmalarını zorlaştırıyor ve sularını dondurup hapsediyordu.

Aylar sonra Dualarını ve kurbanlarını kabul etmiş gibi  dargınlığı geçiyor  onlara yeniden rengarenk cıvıl cıvıl bol yiyecekli güzel bir Dünya oluşturuyordu.Üstelik yeniden çağırdığı bazı bitkiler de ona tapıyormuş gibi hep ona bakıyordu !


Onlar:

Güneş'in ne olduğunu bilmiyorlardı.Bulutların,yağmurun,yıldırımın,şimşeğin,karın,dolunun,rüzgarın,fırtınanın,selin,depremin,dalganın...nasıl oluştuğunu bilmiyorlardı.AMA

Dünya ki hemen hemen her şeyin kaynağının Güneş olduğunu fark edebilmişlerdi.

Bütün bunları doğrudan veya dolaylı olarak yapan Güneşti buna en büyük kanıtları :

Hava koşulları tamamen gök yüzünden yer yüzüne yansıyordu.Dünya'da ki hayatta bu hava koşullarına göre şekilleniyordu.

Güneş gelince hava güzelleşiyor ; gidince kötüleşiyordu yani onları ısıtan,onlara yiyecek veren,onları kötülüklerden koruyan onları sürekli izleyen,çevrelerini, güzelleştiren tek şey Güneşti onlara göre .

DÜŞÜNDÜLER VE KARAR VERDİLER: DÜNYA'YI  TAMAMEN GÜNEŞ YÖNETİYORDU !

BÖYLECE (O ŞARTLARDA) KENDİLERİNE GÖRE  DOĞRU BİR KARARLA GÜNEŞİ TANRI ZANNETTİLER ! 

Çok yanılmış olsalarda onların tattıkları en güzel duygulardan biri Tanrıyı gördüklerinden emin olmalarıdır.



Hiç yorum yok: